Vinometer

Et billigt instrument til måling af alkohol volumen procenten i vin og øl. Væsken skal være klar og uden kulsyre. Vinometeret består af et kapillærrør, hvorpå der er en lille tragt i den ene ende. Tragten fyldes med væsken. Når det drypper ud i bunden af instrumentet, vendes det, og væskesøjlen stopper omkring ved det punkt, der svarer til alkoholprocenten. Da målenøjagtigheden er størst mellem 1 og 10% kan man evt. fortynde sin væske med vand i forholdet 1:1 og så gange resultatet med 2, så man kan aflæse den korrekte volumen alkoholprocent.

Da metoden er baseret på væskens viskositet er den ikke helt præcis.

[Vinbryggeren.dk] [Lidt fra vinbryggeren] [Vinfremstilling trin for trin] [Opskrifter] [Remedier] [Ordliste] [Ballon] [Bentonite] [Dampsafter] [Eddike] [Etiketter] [Flaskning og tapning] [Gærnæringssalt] [Gærrør] [Gærstop] [Hydrering af tørgær] [Hævert omstilkning] [Instrumenter] [Klaring og filtrering] [Lagring og modning] [Malolaktisk gæring] [Pasteurisering] [Pectolase enzym] [Propapparat] [Svovl og Sulfitter] [Sukker] [Vand] [Vingær] [Vinifikation] [Vinsygdomme] [Æblesaft] [Billeder] [Lidt om ølbrygning] [Vinsygdomme] [Hvad man må og ikke må] [Om denne side] [Kontakt]