Instrumenter

Her er et overblik over de instumenter der er relevante for hjemmebryggeren.

Termometeret er typisk det første instrument der købes. Detr skal være egnet til at bruge i forbindelse med fødevarer. Præcisionen skal være under 1 grad. Det bruges til at sikre gæringstemperaturen, men også til kontrol af pasteurisering.

Deudover er en køkkenvægt obligatorisk. Man skal kunne veje portioner op til 3 - 5 kg ad gangen.

Hvis man senere køber sine ingridienser i større mængder er en brevvægt praktisk. Den skal kunne veje med en sikkerhed på 1 gram.

Acidometer Acidometer

Alkoholometer Alkoholmeter

Oechlevægt Oechlevægt

Vinometer Vinometer

 

Der findes andre - dyrere - instrumenter som refraktometre, der kan aflæse sukkerindhold og alkoholindhold i vin præcist og elektronisk.

[Vinbryggeren.dk] [Lidt fra vinbryggeren] [Vinfremstilling trin for trin] [Opskrifter] [Remedier] [Ordliste] [Ballon] [Bentonite] [Dampsafter] [Eddike] [Etiketter] [Flaskning og tapning] [Gærnæringssalt] [Gærrør] [Gærstop] [Hydrering af tørgær] [Hævert omstilkning] [Instrumenter] [Klaring og filtrering] [Lagring og modning] [Malolaktisk gæring] [Pasteurisering] [Pectolase enzym] [Propapparat] [Svovl og Sulfitter] [Sukker] [Vand] [Vingær] [Vinifikation] [Vinsygdomme] [Æblesaft] [Billeder] [Lidt om ølbrygning] [Vinsygdomme] [Hvad man må og ikke må] [Om denne side] [Kontakt]