Lagring og modning

Megen vin forbedrer smagen meget ved modning. I en stor beholder og ved højere temperatur modner vinen hurtigst. Ikke alt vin bliver bedre ved modning, mens nogle vintyper har godt af lang kølig modning.

Det meste af den fabrikerede vin drikkes samme år som det produceres. Dog er en kort modning næsten gavnlig for alle vine, så den lidt skarpe smag fosvinder.

Man kan lagre sin vin på egefad, hvis man ønsker en ram smag. Rødvine smager godt fra egefad, mens hvide vine kan lagre og modne på balloner.

Efter tapning på flasker vil mange vine også ændre smag med tiden.

Tapper man sin vin på flasker med korkprop har vinen mulighed for modning gennem den porøse korkprop.

Kraftige fyldige vine og hedvine har gavn af lagringen mens tyndere syrligere vine kan drikkes hurtigt og måske taber i smag ved yderligere lagring.

[Vinbryggeren.dk] [Lidt fra vinbryggeren] [Vinfremstilling trin for trin] [Opskrifter] [Remedier] [Ordliste] [Ballon] [Bentonite] [Dampsafter] [Eddike] [Etiketter] [Flaskning og tapning] [Gærnæringssalt] [Gærrør] [Gærstop] [Hydrering af tørgær] [Hævert omstilkning] [Instrumenter] [Klaring og filtrering] [Lagring og modning] [Malolaktisk gæring] [Pasteurisering] [Pectolase enzym] [Propapparat] [Svovl og Sulfitter] [Sukker] [Vand] [Vingær] [Vinifikation] [Vinsygdomme] [Æblesaft] [Billeder] [Lidt om ølbrygning] [Vinsygdomme] [Hvad man må og ikke må] [Om denne side] [Kontakt]