Malolaktisk gæring

Denne “gæring” er en omdannelse af syre til andre syreformer:

Den udføres af mikroorganismer de såkaldte malolaktiske mælkesyrebakterier.

Ved den malolaktiske gæring omsættes æblesyre til mælkesyre og CO2. Det klukker i gærrøret. Samtidig omsættes citronsyre til eddikesyre og aromaer

Dette medfører øget stablilitet i vinen, en del syre forsvinder, PH øges

Kraftigere frugtaromaer kan nedsættes, mens vinen overordnet kan blive mere aromatisk.

Denne proces er en naturlig del af vinprocessen, men kan evt. være uønsket ved fremstilling af lette frugtagtige vine.

Mikroorganismerne dræbes ved svovling, så processen kan afbrydes/hæmmes med gærstop.

[Vinbryggeren.dk] [Lidt fra vinbryggeren] [Vinfremstilling trin for trin] [Opskrifter] [Remedier] [Ordliste] [Ballon] [Bentonite] [Dampsafter] [Eddike] [Etiketter] [Flaskning og tapning] [Gærnæringssalt] [Gærrør] [Gærstop] [Hydrering af tørgær] [Hævert omstilkning] [Instrumenter] [Klaring og filtrering] [Lagring og modning] [Malolaktisk gæring] [Pasteurisering] [Pectolase enzym] [Propapparat] [Svovl og Sulfitter] [Sukker] [Vand] [Vingær] [Vinifikation] [Vinsygdomme] [Æblesaft] [Billeder] [Lidt om ølbrygning] [Vinsygdomme] [Hvad man må og ikke må] [Om denne side] [Kontakt]