En flot etiket giver en vinflaske en ekstra appel. Samtidig hjælper den bryggeren med at holde styr på sine produkter.

Man bør kunne identificere sine bryg ud fra etiketterne. Her på stedet har vi i mange år brugt en etiket for selve produktet og så en tyndere halsetiket, hvor årgangen står på.

Etiketterne kan klistres på med melklister - se nedenfor. Melklister er meget let at opløse igen, så etiketten hurtigt kan fjernes fra flasken, der så er klar til næste bryg og næste etiket.

Man kan designe sine etiketter i et billedbehandlingsprogram og så printe ud og/eller kopiere. Pas på med blækprintere, hvor blækket opløses af vand. (Og melklister)

 

En opskrift på melklister.

½-1 dl mel rystes sammen med 1 dl koldt vand i meljævner. 2-3 dl vand bringes i kog. Melblandingen tilsættes under omrøring og der koges eller tilsættes mel til passende konsistens. Klisteret bør være tyndt grødet. Tilsæt lidt atamon eller andet konserveringsmiddel, så klisteret er klar til brug næste gang, der skal klistres  eller lav dit klister fra gang til gang. Kan opbevares i et syltetøjsglas. Konsistensen skal helst være så tynd, at man kan påføre klisteret på bagsiden af sine etiketter med en pensel.

[Vinbryggeren.dk] [Lidt fra vinbryggeren] [Vinfremstilling trin for trin] [Opskrifter] [Remedier] [Ordliste] [Ballon] [Bentonite] [Dampsafter] [Eddike] [Etiketter] [Flaskning og tapning] [Gærnæringssalt] [Gærrør] [Gærstop] [Hydrering af tørgær] [Hævert omstilkning] [Instrumenter] [Klaring og filtrering] [Lagring og modning] [Malolaktisk gæring] [Pasteurisering] [Pectolase enzym] [Propapparat] [Svovl og Sulfitter] [Sukker] [Vand] [Vingær] [Vinifikation] [Vinsygdomme] [Æblesaft] [Billeder] [Lidt om ølbrygning] [Vinsygdomme] [Hvad man må og ikke må] [Om denne side] [Kontakt]