Gærrør

Se den lille video til venstre. Gærrøret er det lille plastic-, stål- eller glas-rør, der tillader den overskydende luftmængde at komme ud af ballonen. Der er indbygget en vandlås i røret, der fyldes med vand. Så holdes mikroorganismer effektivt udenfor ballonen. På toppen af røret sidder hyppigt en lille støvhætte, der udover at aflukke for støv også hæmmer fordampningen fra gærrøret.

I gærrøret kan man så følge gæringens udvikling. Man tæller antal blob i røret. Ved stormgæringen kan CO2 en nærmest blæse gennem røret. Når gæringen er gået i stå er der 1 minut eller længere mellem blobbene

[Vinbryggeren.dk] [Lidt fra vinbryggeren] [Vinfremstilling trin for trin] [Opskrifter] [Remedier] [Ordliste] [Ballon] [Bentonite] [Dampsafter] [Eddike] [Etiketter] [Flaskning og tapning] [Gærnæringssalt] [Gærrør] [Gærstop] [Hydrering af tørgær] [Hævert omstilkning] [Instrumenter] [Klaring og filtrering] [Lagring og modning] [Malolaktisk gæring] [Pasteurisering] [Pectolase enzym] [Propapparat] [Svovl og Sulfitter] [Sukker] [Vand] [Vingær] [Vinifikation] [Vinsygdomme] [Æblesaft] [Billeder] [Lidt om ølbrygning] [Vinsygdomme] [Hvad man må og ikke må] [Om denne side] [Kontakt]