Eddike dannes af eddikesyrebakterier i iltholdigt miljø ved nedbrydning af alkohol til eddike. Høj alkoholprocent og iltfattigt miljø hæmmer denne proces.

Iltfattigt miljø opnås ved hurtig gæring, der forbruger ilt O2 og danner kultveilte CO2 og tilsætning af sulfitter, der binder ilten som SO2

Er vinen først begyndt at smage som eddike er der ikke meget man kan gøre, bortset fra at vente på at eddikeproduktionen er overstået. Hvis man er meget hurtigt ude kan man tilsætte 1-2 g svovl til 25 l vin. Vineddike er iøvrigt dejlig i madlavningen. Måske kan man ikke lide at have en smittekilde stående og så må den eddikeproducerende vin kasseres.

HUSK ALTID GRUNDIG RENGØRING OG OM MULIGT DESINFEKTION FOR AT UNDGÅ EDDIKEGÆRING.

[Vinbryggeren.dk] [Lidt fra vinbryggeren] [Vinfremstilling trin for trin] [Opskrifter] [Remedier] [Ordliste] [Ballon] [Bentonite] [Dampsafter] [Eddike] [Etiketter] [Flaskning og tapning] [Gærnæringssalt] [Gærrør] [Gærstop] [Hydrering af tørgær] [Hævert omstilkning] [Instrumenter] [Klaring og filtrering] [Lagring og modning] [Malolaktisk gæring] [Pasteurisering] [Pectolase enzym] [Propapparat] [Svovl og Sulfitter] [Sukker] [Vand] [Vingær] [Vinifikation] [Vinsygdomme] [Æblesaft] [Billeder] [Lidt om ølbrygning] [Vinsygdomme] [Hvad man må og ikke må] [Om denne side] [Kontakt]