Rødvin fremstillet ar druekoncentrat 25 l.

Ingridienser

½ dunk (=2½l) druekoncentrat hældes på en rengjort vinballon. Der tilsættes 15 l vand, bentonite opblødt nogle timer i 1 dl vand, gærnæringssalt og ½ g. svovl. Efter at ballonen er rystet tilsættes forkultur. Hætte og gærrør på sættes ballonen. Efter 3 dages gæring tilsættes resten af druekoncentratet med 3 l vand. Efter yderligere 3 dages gæring tilsættes 1 kg sukker opløst i 1 l vand. (eller som sukkerlage, se denne) og ballonen fyldes op med vandl til 25 l.

For at give et endnu mere vinøst præg kan man ved gæringens start tilsætte en håndfuld skyllede, skoldede rosiner.

Gæringen tager typisk et par uger ved 25 grader C.

Når gæringen er ved at gå i stå, og der er over 1 minut mellem blobbene i gærrøret omstikkes vinen 1. gang. Der tilsættes gærstop. Ballonen rystes. Evt. klaring tilsættes. (Rødvin på druekoncentrat har sjældent klaringsproblemer, så hvis ikke man er meget utålmoding, kan dette springes over.) Omstikkes efter 1, 2 og 3 måneder, og kan nu flaskes. Ved hver omstikning tilsættes 1 g svovl. (se svovling af vin Svovl og Sulfitter)

 

[Vinbryggeren.dk] [Lidt fra vinbryggeren] [Vinfremstilling trin for trin] [Opskrifter] [Vindruer] [Hedvine af vindruer] [Æbler] [Mjød] [Rabarber] [Mælkebøttevin] [Rosinvin] [Æble og Ribs] [Remedier] [Ordliste] [Billeder] [Lidt om ølbrygning] [Vinsygdomme] [Hvad man må og ikke må] [Om denne side] [Kontakt]