25 l rosevin af ribs og æbler saftet med dampsafter Dampsafter

Med dampsafteren laves udtræk af 12 kg æbler og røde ribs tilsat 1 kg sukker.. Tappes direkte i den rengjorte plasticballon. Tilsættes ½ g svovl, gærnærinssalt. Vand til 19 l.

Efter afkøling til under 25 grader tilsættes pectolase og forkultur.

Efter 3 dages gæring tilsættes 1 kg sukker som sukkerlage

Efter yderligere 3 dages gæring tilsættes 1 kg sukker som sukkerlage

Efter yderligere 3 dages gæring tilsættes 750 g sukker som sukkerlage. Der efterfyldes med vand til 25 l vin.

Når gæringen ophører, kan man tilsætte gærstop og klaring, hvis man er utålmodig, for klaringen kan tage lang tid. Ellers omstikkes ved halv og helt klar. Husk 1 g svovl ved omstikningerne.

Giver fin rose vin.

 

[Vinbryggeren.dk] [Lidt fra vinbryggeren] [Vinfremstilling trin for trin] [Opskrifter] [Vindruer] [Hedvine af vindruer] [Æbler] [Mjød] [Rabarber] [Mælkebøttevin] [Rosinvin] [Æble og Ribs] [Remedier] [Ordliste] [Billeder] [Lidt om ølbrygning] [Vinsygdomme] [Hvad man må og ikke må] [Om denne side] [Kontakt]