25 l rosevin af ribs og æbler saftet med dampsafter Dampsafter
Med dampsafteren laves udtræk af 12 kg æbler og røde ribs tilsat 1 kg sukker.. Tappes direkte i den rengjorte plasticballon. Tilsættes ½ g svovl, gærnærinssalt. Vand til 19 l.
Efter afkøling til under 25 grader tilsættes pectolase og forkultur.
Efter 3 dages gæring tilsættes 1 kg sukker som sukkerlage
Efter yderligere 3 dages gæring tilsættes 1 kg sukker som sukkerlage
Efter yderligere 3 dages gæring tilsættes 750 g sukker som sukkerlage. Der efterfyldes med vand til 25 l vin.
Når gæringen ophører, kan man tilsætte gærstop og klaring, hvis man er utålmodig, for klaringen kan tage lang tid. Ellers omstikkes ved halv og helt klar. Husk 1 g svovl ved omstikningerne.
Giver fin rose vin.
|