Rosinvin 25 l

Rosinvin giver en kraftig fyldig velsmagende vin med stor fylde og høj alkoholprocent. Da rosiner hyppigt er svovlet for at undgå råd eller gæring, skal de skylles grundigt før de bruges til vinbrygning.

De skyllede rosiner koges op og moses derefter på et skærebræt. I opkoget tilsættes honningen. Der tilsættes the og citronsyre og svovl. Hældes i gærkar. Det hele overhældes med kogende vand til 21 l.

Forkultur af portvinsgær startet et par dage tidligere samt pectolaseenzym tilsættes når temperturen er under 25 grader

Massen sigtes efter 6 dages gæring over i ballon.

Der tilsættes 5,75 kg sukker fordelt med 1 kg opløst som sukkerlage Sukker ca. hver 3. dag. Ved de siste hold sukkertilsætning sikrer man sig at gæringen stadig er igang. Der eftersødes med yderligere 1-2 kg sukker eller mere ialt op til 9 kg sukker.

Omstikning Omstikning og klaring når gæringen er ophørt og når vinen er halv og hel klar. Hver gang tilsættes 1 g svovl.

Vinen når en høj alkoholprocent på op til 18%. Sødes til 26 Oechle.

Kan flaskes Tapning ca. ½ år efter start på gæring.

[Vinbryggeren.dk] [Lidt fra vinbryggeren] [Vinfremstilling trin for trin] [Opskrifter] [Vindruer] [Hedvine af vindruer] [Æbler] [Mjød] [Rabarber] [Mælkebøttevin] [Rosinvin] [Æble og Ribs] [Remedier] [Ordliste] [Billeder] [Lidt om ølbrygning] [Vinsygdomme] [Hvad man må og ikke må] [Om denne side] [Kontakt]