Hedvine kan laves af de fleste frugter, nævnt her på hjemmesiden.

Grundlæggende skal der ved gæringen benyttes mere sukker og syre, og muligvis mere frugt, hvis man benytter gæring

Købt kirsebærvin, men også portvin og andre hedvine er fremstillet ved at tage frugtsaft og enten direkte tilføje alkohol i saften eller bremse en gæring med tilsætning af alkohol. der sødes og krydres efterfølgende. Disse metoder kræver at man er i besiddelse af rent alkohol - og det er ulovligt at fremstille ren alkohol selv, så det må købes. Fra ferieturen kan man medbringe nogle flasker, hvis man handler i et EU land. Ellers må man på apoteket og dér er det dyrt.

Derfor kan man ligeså godt prøve at lave sin hedvin ved gæring.

Man kan sagtens lave en sauterne eller mouskat lignende vin fra druer eller druekoncentrat.

Mjødopskriften på denne hjemmeside fremstiller også en velsmagende sød hedvin. Mjød

Her følger en opskrift på portvin. Portvin fra druekoncentrat

[Vinbryggeren.dk] [Lidt fra vinbryggeren] [Vinfremstilling trin for trin] [Opskrifter] [Vindruer] [Hedvine af vindruer] [Æbler] [Mjød] [Rabarber] [Mælkebøttevin] [Rosinvin] [Æble og Ribs] [Remedier] [Ordliste] [Billeder] [Lidt om ølbrygning] [Vinsygdomme] [Hvad man må og ikke må] [Om denne side] [Kontakt]