Forkultur.

Alle remedier skal være rengjorte om muligt skoldede. Der må IKKE bruges sulfo til rengøringen. (Se Rengøring )

Forkulturen startes 1-2 dage før den skal bruges til gæringen.

Man bruger 1 håndfuld hakkede skyllede rosiner eller ½-1 skyllet æble delt med æbledeler. Kommes i et rengjort og skoldet syltetøjsglas med låg.

Overhældes med kogende vand. Tilsæt 1 spsk sukker. Sæt låget på. Når temperaturen er under 25 grader C (termometer, eller vent til næste dag) tilsættes vingæren. Ved tørgær hydreres denne evt. først. Hydrering af tørgær (Se anbefalinger på gæren) Låget sættes let på. Skal stå ved gæringstemperatur (18-25 grader C). Når det skummer i kanten er forkulturen i gang og kan hældes over i mosten.

[Vinbryggeren.dk] [Lidt fra vinbryggeren] [Vinfremstilling trin for trin] [Forkultur] [Gæring fra saft] [Massegæring] [Omstikning og klaring] [Hurtig vinfremstilling] [Tapning] [Rengøring] [Opskrifter] [Remedier] [Ordliste] [Billeder] [Lidt om ølbrygning] [Vinsygdomme] [Hvad man må og ikke må] [Om denne side] [Kontakt]